1- Dokuz Eylül Üniversitesi’ne ait basılı tezlere erişebilmeniz için yapmanız gerekenler;

İlk önce tarama ekranını buradan açınız.

Basılı Tez Arama: Karşınıza çıkan tarama ekranındaki arama kriterlerinizi belirleyiniz, bir alt sütunda yer alan sınırlama (filtreleme) bölümündeki materyal türü kısmını “Tez” olarak seçip, aramanızı başlatınız.

–> Tez Salonu Merkez Kütüphane’nin 2.katındadır.

2- Dokuz Eylül Üniversitesi’ne ait basılı tezlerin elektronik formatlarına erişebilmeniz için yapmanız gerekenler;

a) Dokuz Eylül Üniversitesi Akademik Kurumsal Açık Arşivi’nden erişebilirsiniz; buradan giriniz.

b) YÖK Tez Merkezi’nde bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi’ne ait tezlere erişebilmeniz için lütfen buraya tıklayınız. YÖK Tez merkezinde başka üniversitelere ait olan indirilemeyen tezlere erişebilmeniz için buraya tıklayınız.

• YÖK Tez Merkezi’nde bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi’ne ait tezlere erişebilmeniz için lütfen buraya tıklayınız.
  • DEÜ dışındaki bir üniversitede yayımlanan ve YÖK Tez Merkezi’nden indirilemeyen (yazarı tarafından izin verilmeyen) bir tezi TÜBESS aracılığı ile buradaki formu doldurarak istekte bulunabilirsiniz. (Bu hizmetten sadece DEÜ akademik/idari personeli ve Yüksek Lisans, Doktora öğrencileri yararlanır. )

Erişim Adresi: http://search.proquest.com/dissertations?accountid=10527

ProQuest Dissertations and Theses-Full text dünyanın en kapsamlı tez ve bitirme ödevi koleksiyonudur. Pek çok konuda hazırlanmış 930.000 tam metin doktora ve master tezine erişim sağlamaktadır. Kongre Kütüphanesi’nin resmi dijital tez arşivi ve lisans araştırmaları için kayıt veritabanı. PQDT-Full Text, dünyanın her tarafından 1861’den bugüne milyonlarca aranabilir tez bibliyografik künyesi yanında PDF biçiminde indirilebilen bir milyondan fazla tam metin tez ve bitirme ödevi içerir. Basılı kopya olarak satın alınabilecek 2,1 milyondan fazla yayın bulunmaktadır. Veritabanı 1997’den bu yana eklenen tezlerin çoğunun tam metnini ve daha eski lisans çalışmaları ile ilgili güçlü bir geriye dönük tam metin kapsamı sunmaktadır.

Dünya çapında önde gelen 700 akademik kurumla oluşturulan tez yayımlama ortaklığı ve UMI”nin Dijital Arşiv ve Erişim Programı kapsamında tezlerin geriye dönük olarak dijitalleştirilmesi yoluyla veritabanına her yıl 70.000’den fazla yeni tezin ve bitirme ödevinin tam metni eklenmektedir. Tam Metin tezler dereceyi veren kurum tarafından gönderildikleri şekilde arşivlenmektedir. Bazıları PDF biçiminde, bazıları ise PDF görüntüsüdür.

Temmuz 1980’den beri yayımlanan her tez yazarı tarafından kaleme alınmış 350 kelimelik bir özet içermektedir. 1988’den beri yayınlanan master tezleri 150 kelimelik özet içermektedir. 1637’den bu yana yazılan tezler için basit bibliyografik künyeler bulunmaktadır. Uygun durumlarda, PQDT-Full Text tezlerin ve bitirme ödevlerinin 24 sayfalık önizlemelerini sağlar.

Veri Tabanı Erişim Adresi için tıklayınız. (Bu veri tabanına evinizden bağlanabilmek için proxy ayarlarınızı yapmanız gereklidir)