Genel Tanıtım

35160 Buca/İZMİR

Telefon :

Faks :

kutuphane@deu.edu.tr veya iletişim formu için tıklayınız

Kütüphane Hakkında

İzmir içinde ve çevre illerde çok sayıda fakülte ve yüksekokuldan oluşan üniversitemizin bilgi hizmetleri; Merkez Kütüphane ve 12 birim kütüphanesi tarafından yürütülmektedir. Bu sayede kullanıcılarımızın bilgi ihtiyaçları yüksek hizmet kalitesiyle, hızlı ve profesyonel bir ekip önderliğinde karşılanabilmektedir. Tınaztepe Yerleşkesi’nde yer alan Merkez Kütüphane ve diğer 12 kütüphane ile birlikte üniversitemizdeki toplam kütüphane alanı 19.637 m² olup, toplam okuyucu kapasitesi ise 2.336’dır.

Birimlere göre dağılım tablosu aşağıdaki gibidir:

Kütüphane Personeli

Kütüphanelerimizde 15’i kütüphaneci olmak üzere 58 personel görev yapmaktadır. Birimlere göre personel ve görev dağılımı için tıklayınız

Birimlere göre dağılım tablosu aşağıdaki gibidir:

Kütüphane Koleksiyonu :

İncelemek için tıklayınız

Kütüphane Personeli Kat Planı :

Merkez Kütüphane İş Akış Şemaları:

İncelemek için tıklayınız

Teşkilat Şeması :

Kütüphane Hizmetleri : Merkez ve bağlı 12 kütüphanenin kitap ve süreli yayın satın alımı ve birim kütüphanelerine dağıtımı, okuyucu hizmetleri, elektronik kaynaklar hizmeti, teknik hizmetler, kurum içi ve diğer Üniversite, araştırma kütüphaneleriyle ödünç alıp verme ve kaynak paylaşımında işbirliği.

Kütüphane Fiziki Koşulu :

ÖĞRENCİLER İÇİN YARARLANMA KOŞULLARI

Grup çalışma oda sayısı: 13
Tek kişilik çalışma oda sayısı: 6
Grup toplantı oda sayısı: 1
Konferans salonu sayısı: 1
Salonların sayısı: 1 adet Kitap Salonu (Tüm basılı kitapların bulunduğu salon) | 1 Adet Çalışma Salonu (400 kişilik) | 1 adet Süreli Yayınlar Salonu (Tüm basılı tezlerin/dergilerin bulunduğu salon)
Bilgisayar sayısı: Süreli yayınlar (8), Kitap salonu (10), Çalışma salonu (26), bilgisayar laboratuvar (30)= 74 adet bilgisayar
Derslik sayısı: 1
Mescid sayısı: 2 (1 Bayan | 1 Erkek)
Lavabo sayısı: 18 (9 Bayan | 9 Erkek)

Kütüphane Kullanıcı Sayıları :