Aşağıdaki sekmelerde belirtilenleri lütfen dikkatlice okuyunuz ve buradaki yönergelere göre istekte bulununuz!

ÖNEMLİ NOT: Tez isteğinizin karşılandığına dair e-mailinize gelecek olan bilgilendirmeden sonra, tezin çıktısını teslim almaya gelirken öğrenci iseniz DEÜ Öğrenci Kartınızı, personel iseniz Personel Kartınızı yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Türkiye Belge Sağlama Sistemi (TÜBESS), YÖK Tez Merkezi’nden tam metni indirilemeyen FARKLI üniversitelerde yapılmış tezlerin bu sistem aracılığı ile YÖK’den sağlanması hizmetidir.

DEÜ TÜBESS hizmetinden DEÜ akademik/idari personeli ve Yüksek Lisans, Doktora öğrencileri yararlanır.
İstekte bulunmadan önce, aradığınız tezin YÖK Tez Merkezi (https://tez.yok.gov.tr) üzerinden indirilip indirilmediğini kontrol ediniz; yalnızca İNDİRİLEMEYEN ve ilgili tez numarasının hemen yanında “Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.” ibaresi olan tezleri istekte bulunabilirsiniz.

İSTEKTE BULUNABİLECEĞİNİZ TEZ ÖRNEĞİ:

Tarih kısıtlı tez örneği:

–>a) YÖK Tez Veri Tabanında yazarı tarafından belirli bir tarihe kadar kısıtlanmış olan tezleri lütfen istekte bulunmayınız.

–> b) Lütfen Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yapılmış bir tezi istekte bulunmayınız!!!

DEÜ TÜBESS sorumlusu tarafından TÜBESS sistemine girilecek olan tez isteğiniz YÖK’den karşılandıktan sonra, form üzerinden belirttiğiniz e-mail adresinize tarafımızdan bilgi verilecek ve istekte bulunduğunuz tezin çıktısını teslim almak için DEÜ Merkez Kütüphanesi’ne gelmeniz istenecektir.

ÖNEMLİ NOT: TÜBESS üzerinden istekte bulunulan tez ücretsiz olup, TÜBESS sorumlusuna elektronik olarak sağlanmaktadır; fakat TÜBESS Katılım Protokolü’nün 6.3.5. maddesi gereğince tezi istekte bulunan kişiye tezin sadece BASILI formatı teslim edileceğinden dolayı çıktı ücreti alınacaktır (Tezler için belirlenen çıktı ücreti; sayfası 0,10 kuruştur).

UYARI:

Aşağıdaki form sadece DEÜ akademik/idari personeli ve Yüksek Lisans, Doktora öğrencileri içindir, farklı üniversiteden olanlar lütfen doldurmayınız!